Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale
Capacitățile antimicrobiene ale uleiurilor esentiale tratează o gamă largă de afecțiuni, infecții, probleme ale pielii, infecții respiratorii și nu numai. Uleiurile esențiale cu caracter antibiotic, antibacterian, acționează asupra microbilor, stafilococilor, viruși, ciuperci, infecții și altele.
Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul uleiurilor esențiale cu efect antibiotic?
- abcesele
- cicatrici
- transpirație excesivă
- dureri
- măncărimi
- infecții orale
- infecții respiratorii
- tuse
- sinuzite
- herpes
- panarițiu
- alergii
- mușcături de insecte
- tăieturi răni
- furunculi
- pojar
- acnee
- sinuzite
- psoriazis
- eczeme
- rujeole
- păduchi
- păr gras
- ciuperci ale piciorului
Top 5 uleiuri esentiale cu efect antibiotic
Este printre puținele uleiuri esențiale ce se pot aplica direct pe piele, pe zona cu probleme. Recunoscut ca Uleiul de Melaleuca, este obținut din Arborele de Ceai, originar din Australia. Capacitatea sa antibacteriană l-a facut celebru în timpul războaielor mondiale, atunci când soldații purtau o sticluță pentru dezinfecția rănilor.
Este recunoscut pentru capacitățile sale antibacteriene și dezinfectante încă Grecia Antică, unde a fost folosit pentru tratarea rănilor și infecțiilor bacteriene. Acesta are capacitatea de a „ucide” bacteriile și chiar a infecțiilor cu stafilococi. De asemenea, deține proprietăți antiseptice, antivirale, antioxidante, antifungice, antiinflamatoare și analgezice.
Într-un studiu de 21 de uleiuri esențiale pure, în care s-a testat efectul antibiotic asupra bacteriei E-coli, uleiul de cuișoare a ieșit pe locul al doilea după uleiul de Scorțișoară. Datorită capacității sale antiseptice și antiinfecțioase deosebite, este recomandat pentru problemele cu acneea, herpes, micoze paratoze, sinuzite gripă, zona zooster sau herpes. Faimos pentru infecțiile bucale și durerile de dinți.
Un remediu natural eficient atunci când simțiți că te curpinde răceala, gripa sau o altă afecțiune respiratorie din sezonul rece. Uleiul de Cimbru este, de asemenea, utilizat pentru tratarea unor afecțiuni cum ar fi oboseală, guta, artrită, răni, dureri premenopauză și menopauză. Cercatările au arătat că reduce durerile, crampele menstruale mai eficient decât ibuprofenul.
Uleiul de scorțișoară este considera unul din cele mai puternice uleiuri esențiale antibacteriene. Într-un studiu realizat în India, acesta a fost testat împotriva unui număr mare de bacterii, inclusiv Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa și Klebsiella pneumoniae. Uleiul de Scorțișoară a dovedit un caracter antibiotic remarcabil în compoarație cu alte uleiuri precum cuișoare, rozmarin, geraniu, lime, portocale sau lamaie.
Cum pot utiliza Uleiurile esentiale cu efect antibiotic?
Toate aceste uleiuri se caracterizează și prin efectul puternic, de aceea trebuiesc utilizate diluate în Ulei Vegetal. Se adaugă 5 picături la 10 ml de ulei vegetal, se amestecă și se aplică pe zona cu probleme prin masaj circular.
În cazul care vă confruntați cu probleme respiratorii, astm, răceli, gripă, cea mai bună metodă este difuzarea în încăpere cu ajutorul unui Difuzor de aromaterapie Oleya.
Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale
Uleiuri Esențiale Naturale